T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Sümerler Ortaokulu

MAGİC JOURNEY - SİHİRLİ YOLCULUK E TWİNNİNG PROJESİ

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Figen Aksaç'ın katıldığı e-Twinning projesi MAGİC JOURNEY&SİHİRLİ YOLCULUK adlı proje Aralık 2020 den beri Romanya, Slovenya, Hırvatistan ve Türkiye'den ortak okulların katılımı ile sürdürüldü.

Öğrencilerimiz farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak Hikaye kitabı, Yeni yıl takvimi, Akrostiş şiir, Mozaik çalışması gibi farklı çalışmalar yaparak aktif katılım sağladılar. 

 

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Figen Aksaç'ın katıldığı MAGİC JOURNEY & SİHİRLİ YOLCULUK e twinning projesi Romanya, Slovenya, Hırvatistan ve Türkiye'den çeşitli okulların katılımı ile sürdürüldü. Amaç sokak oyunlarını nine ve dedelerinden öğrenen çocukların geçmiş ile gelecek aralarında bağ kurmalarını sağlamak, teknoloji bağımlılığından uzaklaştırıp iki kuşak öncesinde oynanan çocuk oyunları ile buluşturarak onların kişisel gelişimlerine  katkı sağlamak, sosyal, işbirliğine açık, aktif üreten bireyler olarak yetişmelerini desteklemek ve teknolojiyi verimli kullanmalarını sağlamaktır. Başka ülke oyunlarını öğrenmek ve farklı ülkelerin çocukları ile etkileşerek çocuklara farklı bakış açıları katmaktır.

Proje 2020 yılının Aralık ayında başlayıp uzaktan eğitimle başarılı bir şekilde sürdürüldü. Öğrencilerimiz farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak Hikaye kitabı, Yeni yıl takvimi, Akrostiş şiir, Mozaik çalışması gibi farklı çalışmalar yaparak aktif katılım sağladılar. 

 

Öğrencierimiz Magic journey & Sihirli yolculuk  etwinning projesi kapsamında Güvenlik İnternet Günü ile ilgili Jigsaw Planet Puzzle web2.0 aracı ile kendi hazırladıkları afişleri  tasarladılar. 

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=315cba813461

 

25-05-202125-05-202125-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2021 - Güncelleme: 25.05.2021 21:30 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
E TWİNNİG,